Om mig

Karin Pleijel

Min yrkesbakgrund är miljöforskare och gymnasielärare. Miljöintresset väcktes på 80-talet av trädkramarna i Bohuslän, Kärnkraftsmotståndare blev jag efter en praktikperiod på Ringhals. Jag är utbildad civilingenjör och har intresse för teknik, speciellt de miljötekniska lösningar som är en av flera viktiga delar för att nå ett hållbart samhälle.

Min kärlek till djur har fördjupats genom utbildningar med inriktning mot lantbruksdjur, inom Svenska Blå Stjärnan. Jag gick med i MP 1988, och har tidigt ställt mig kritisk till konsumtionssamhället och dess baksidor. Detta har lett till studiecirklar i MP om tillväxtkritik.

Politiskt har jag haft uppdrag för Miljöpartiet sedan 1991 och har bl.a. engagerat mig i konsumentfrågor, antireklam, cykelåtgärder, trängselskatt, lokala valutor, integration, gatumusik och mansrollen. För närvarande är jag ansvarig för utbildning i Göteborgs kommunstyrelse.

Jag är från Göteborg, och har varit den del i Kina och Australien. Musik, cykling och böcker är mina sätt att må bra i vardagen.

Mina hjärtefrågor

Jag arbetar för ett människovänligt samhälle. Omtanke om miljö och hälsa istället för kortsiktigt tänkande och girighet. Ansvaret för våra barn kräver omställning. Järnväg, förnybar energi och smartare konsumtion. Mer ekologisk matproduktion och kortare arbetstid.

I skolan skall förutsättningar skapas så att alla barn kan lyckas. Det innebär att ALLA lärare och skolor skall lyckas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: